ring upp dette nummere så ska vi prø på att finne en time...

Första vaccinationstillfället är bokat, inga sjukdommar ska fås minsann.. Känns skönt för en hypokondriker som mig att minimera riskerna. För det finns ju helt kollosalt mycket märkliga sjukdommar att dra på sig i Asien. När det är dags för avfärd vill man bara kunna luta sig tillbaka och njuta.

Imorse fick jag ett litet meddelande från sommar-Sverige, bad och segling. Det är verkligen svårt att vara utan sjölivet såhär en hel sommar när man vet att alla andra är ute och glider. Särskilt som förra sommarens månad i båten gav mersmak, jag borde nog skaffa mig en alldeles egen liten segelbåt så fort det finns mer resurer på tidskontot. Tills dess drömmer jag mig tillbaka...

Här är Kinesen & Bananen på äventyr utanför Mönster:


                                                                 TJO

Alarm kl 04:45

Dags att åka till jobbet, idag delades månadens PSL-rapport ut och meddelande om ett välkommet tillskott i kassan på dryga 2000 NOK. Timmarna sprang iväg och väl hemma sprang ett par snabba ben upp på Ulriken. Det var verkligen underbart väder idag, en värmande sol, friska vindar med doft av ljung och salt. Jag lade mig på en sten och bara njöt, nästan somnade, tills solen gick i moln en kort stund och det blev lite kallare då tog trippade jag ner och tog en välförtjänt dusch. Nu bjuds det på linsgryta i köket så det får vara allt för idag.

Kram /S


Helgfirandet





I fredags kväll tog vi bussen till stan och drack varsin irish coffee i hamnen. Vi satt på uteservering och njöt av det fina vädret tills det drog in ett rejält regnväder, som tur var valde vi rätt platser(mitt under ett stort parasoll och kunde stanna tills drinkarna var slut.) Det var en trött Sofie som somnade så fort huvudet hittade kudden när vi kom hem.

Lördagen bjöd på lätt-shopping och cappuccino på ett spännande ställe som jag borde tagit kort på... Får fixa det nästa gång jag går dit. Sedan var planen att stanna hemma och kolla på film, men man ska ju inte vara tråkig så vid niotiden åkte nästan hela kollektivet plus PerBengtsson till en kollega från Asko och mötte upp en massa andra svenska kollegor. Esben som norrmannen hette tog oss med till en kompis med en stor lägenhet och balkonger with THE VIEW, centralt, stort, högt i tak och strawberry daquiris som jag och Prästings fick hjälpa till att sockra lite. En otroligt lyckad kväll med mycket kärlek i luften. Min käre vän sara eriksson(saraelisabeth87.blogg.se) har lagt upp lite bilder från den kvällen som ni kan kika på för jag vågade inte ta med kameran.

Ytterligare glädjeämnen för dagen; Flygbiljetten är bokad! Den 11:e september går flyget till Asien för 6 veckors surf i Indonesien, Layback Snap, Frontside Air... Eller bara lyckas ta sig upp och iväg till att börja med...

Att få blommor och chokladhjärtan efter jobbet

Arbetsdagen gick riktigt fort idag, fick en härlig order med 174 toropaket, varav typ hälften bestod av brownie-kakmix, kakfest anyone? Kan tillägga att även resten var toro av skiftande form med lite nudlar på toppen. Och trots att jag var tvungen att riva ner sista pallen(gör-om-gör-rätt) som var helt sjukt tung, så är humöret på topp idag! Oddbjörnen har fixat in lite extrapengar på kontot så helgen och nästa vecka är räddad.

Men vad är detta som ligger och väntar  när man kommer hem från jobbet, adresserat till mej?



 Undrar om det är någon som har läst min blogg och förstått min svaghet för chokladhjärtan... Mången tack Pappa!

Nu börjar det lukta mat så det är hög tid att hoppa in i duschen och fräsha upp sej lite, käka och sedan blir det en sväng ut på stan för att se vad en fredagskväll i Bergen kan bjuda på. Underbart är att arbeta dagtid, Tjing!

Midsomer Murders

Med sommaren kommer deckarlusten, böcker, filmer, serier... Och nya avsnitt av kriminalserien Midsomer Murders på SVT. Till denna härliga serie har jag många minnen, från segelbåtar och fantastiskt trevliga hemmakvällar!


http://ordupp.blogg.se/images/2007/midsumer_murders_1182884706_11158393.jpg

Pappa; hoppas att du fick tag i choklad i tisdags. Jag hittade några chokladhjärtan i på min-egen-hylla-i-köksskåpet och såg på "The Dogleg Murders" ikväll :) Trots att det var traumatiskt på den där klubben så väcktes golfarnerven, vi kanske ska ta med klubborna när det vankas semester?


7.5 plukktimmar kvar till helg

Idag har regnet verkligen öst ner, när man trodde att det var som värst började det regna mer. Hur är det möjligt? Men nu verkar vädret och humöret vara påväg att vända. Dessutom har jag hittat bamas lilla fruktochgrönt gömma så arbetsdagen avslutades med att plocka upp en massa vindruvor, bananer, apelsiner, grönsaker med dipp och lite annat som ska avnjutas kommande dagar.

Snart kommer helgen, med plats för skönt häng och vila för kroppen. Ska bli riktigt skönt att få helg redan fredag eftermiddag nu. Jag hoppas att få med mig sällskap till stan imorgon kväll, kanske på det här flashiga stället... Det är stekigt på brattbryggan :P


Vad roligt att ni skrev kommentar i min blogg, det förgyller verkligen en regnig dag!

Sanna, Jag tänkte komma hem helgen efter 27e augusti och stanna ett par veckor. Det var tal om lite segling första helgen i september och jag hoppas verkligen det blir av, vore kul om du hänger med då. Fast du kanske får din dos nu?



"Trött och led på fabriken.."

Sofie goes Dan Andersson. Idag är det tungt att vara plukkare, kroppen värker och huvudet händer inte med.. 614, 671, 644 inte ens siffrorna var min vän idag. Tillråga på allt ville inte Mari i växeln vara med heller. Efter jobbet tog jag och Sara en sväng på stan, Sara fick ett par fantastiska rosa byxor men jag var mest pank och lyssnade på gatumusikanterna.

Efter middag och promenad fick jag ett trevligt samtal och börjar planera upp hösten lite mer i detalj. Roligt som det är att alltid ha folk omkring sig i det här lilla kollektivet så är det himla tråkigt att försöka påminna folk att plocka undan efter sej, inte lägga in disk i kylen och inte proppa igen rören till vasken med russin och nötter... Försöker tycka att det är ok, men ibland rinner bägaren över. Idag är en sådan dag.

En bild att bli glad av från en semester med Boel


Så nu ska jag stänga in mej på rummet med mitt SSB, Secret Single Behavior. Tack för idag, Slut för idag!


En oväntad söndagsutflykt

En riktig sovmorgon och frukost i härlig tystnad kl 9:30, extrakryddad havregrynsgröt med banan, russin, linfrön, apelsin och nektariner. Har precis läst en massa om syra-/basbalanserad kost och att man ska äta 7 gånger så mycket basbildande livsmedel. Gör ett försök med den här kosten ett tag så gott det går i kollektivet trosteveien. När frukosten var uppäten ringde kyrkklockorna och efter en kort promenad på 20-30 minuter bestämde jag mig för att gå dit.


http://www.disnorge.no/ho/kirker/Bergen/Landas/side/landas.htm

Denna söndag var det inte så mycket folk men kändes skönt att lyssna på lite orgelspel och minnas de gånger jag varit med mamma i kyrkan och hur hon brukar sjunga. Det var nästan att en tår fälldes. Jag saknar er alla därhemma jättemycket och så ni vet så har nedräkningen av kvarvarande arbetstid börjat. För att tiden ska gå lite fortare ska allt som behöver ses i Bergen klaras av... To be continued

Regn, musik och höstmode 2009

Dagarna rullar på och nu har det inte hänt så mycket spännande på senaste tiden. Kollektivets meningsskiljaktigheter angående städning finns kvar och jag försöker att inte se skräpet och disken som står överallt hela tiden. Igår jobbade vi sista dagen på kvällsskiften, vilket betyder att på måndag blir det ordning på torpet och vi åker till jobbet strax före halv 7. Ska bli skönt att behöva gå och lägga sig i tid, jag tror inte att man i längden mår riktigt bra av att sova hela förmiddagarna, jag ser min oroliga mage som ett typiskt bevis på det.

Här sitter jag och väntar på att Sara ska gå upp så att jag kan plugga lite matte, fördriver tiden med att kika på sofi's mode, http://blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots och drömmer om höstens kollektioner, jag älskar när man får börja ha stora halsdukar och sjalar, när stövlarna blir höga och man äntligen kan börja ha ordentligt med lager-på-lager! På hösten får jag längtan till skolan, till min svarta portfölj, nya pennor, böcker och att plugga i biblioteket. Visst känns det lite tråkigt att min skolhöst börjar i november i år men förhoppningsvis betyder det att jag inte kommer hinna bli skoltrött alls.

Inspiration från Chanel





Tills dess kan man förgylla regniga sommardagar med dessa Hunter/Jimmychoo stövlar, det vill säga om man är någon av de 4000 som redan står på väntelistan...


Mellandagarna

Idag är en sådan där typisk mellandag när ingenting händer. Kanske för att ingenting kommer hinna hända, eftersom vi jobbar 13-21 så det är svårt att hinna någonting före eller efter. Imorse blev det en morgonpromenad när jag vaknade vid halv nio och nu sitter jag och kollar på lite gamla matte 4 tentor. Fick lite ångest när jag pratade med David igår och kom på hur snart jag ska försöka skriva den där tentan.

Nu har snart halva tiden på sommarjobbet gått, 10 veckors plocktruck. Känns bra att jag har så mycket roligt att se fram emot efteråt. Först blir det Luleå i nästan en vecka och sedan 2 veckor hemma i Göteborg. Ska bli riktigt skönt att få vara hemma och sticka ut och segla några dagar, kanske spela golf, gå på bio och hänga på café i vasa och haga där mina favoriter från studietiden på GU finns.

 

Lombok - Indonesien

Luleå får vänta tills i november, för nu är det bokat, surfning på Lombok i Indonesien. Jag och fröken Eriksson drar iväg till varmare breddgrader för att lära oss att surfa, sola och äta frukt. Och möjligheterna är oändliga!

Nu hade man velat lägga upp en bild på dom soliga stränderna och vågorna som väntar men ni får vänta tills vi är på plats...


These boots...

Äntligen klar med första övertidspasset, det gick bättre än jag trodde... Förmodligen tack vare att jag fick stämpla om på kod 33, "dåligt dag", för att tummen smärtade. Då kunde man åka runt och prata med roligt folk och ta extra lång lunchrast utan att oroa sig för att påverka PSL, högt PSL får man om man plockar många och tunga kollin och då blir lönen högre. Så imorgon blir det tillbaka till hetsen med nya krafter. 

Som utlovat kommer också en bild på mina nya gyllene skor, som ska få komma ut och lufta sig till helgen...

Du skall icke bära falsk vittnesbörd till din nästa...

Jag utlovade en bild på gårdagensinköp men med tanke på att inlägget postades 23:38 så borde jag väl kunna få en dags uppskov. Den egentliga anledningen är att en affärs lager har brunnit ner och vi får jobba övertid. Så idag ser jag fram emot 10 timmars härlig plockning från 12:00 till 22:00, får tänka på pengarna för att orka, och gratis middag på jobbet!  

Ledigt från kollektivet


Familjen stannade en dag till och gav mig ännu en dag ledigt från kollektivet. Idag var det regn i luften så förmiddagen spenderades inne i galleriorna. Eftersom att mina skor enbart hålls kvar på fötterna med några trådar blev det  ett efterlängtat inköp.


Imorgon kommer bild på mina nya gyllene skor...
Tack Sanna, Lennart och Mamma för två otroligt trevliga dagar! Hoppas att ni får kul i Oslo och att det kommer någon bild från era utflykter. Nu blir det sängen efter en seg måndag på jobbet med en bråkig truck och återförening med kollektivet.

En helg på Bryggen









Lördagen spenderades under den strålande solen tillsammans med Sara. Som man säger "Je voudrais flané avec toi" det vill säga att planlöst bara vara och driva runt, käka glass, tapas och insupa atmosfären. Avslutningsvis fick vi huset nästan för oss själva och tittade på den sorgliga filmen P.S. I love you.

Sent på kvällen kom Mamma, Lennart och Sanna till byn, det innebar en fantastisk hotellfrukost(wohooo!), besök i hansaområdet på Bryggen, igen fast mer ingående inspektion av arkitekturen, glass, en tripp till Akvariet i Bergen och middag på Asköy.

Åter i kollektivet var det rumsbyte på gång, äntligen är tiden på loftet över! Jag har fått bära ner alla mina saker och för första gången sedan jag kom hit kan jag se vad som finns i garderoben, stå upprät utan att slå i huvudet och titta ut över staden. Nya rummet är himmelriket. Nu ska det drickas te och sedan ska jag sova och ladda inför shoppingdag med la familia.

OAO!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0